Nominerad till Årets klimatbonde 2021

Svenskt Sigill är miljömärkningen för svensk mat och blommor. Märkningen tar ett helhetsgrepp på hållbarhetsfrågan inkluderat både djuromsorg och livsmedelssäkerhet.

För att uppmärksamma de som verkligen gör jobbet med att minska klimatpåverkan inom mat- och blomproduktionen delar Svenskt Sigill Klimatcertifierad ut priset Årets klimatbonde. Nu är sex stycken bönder i framkant inom klimatfrågan nominerade till Årets Klimatbonde 2021 och Edvart är en av de nominerade.

Svensk sigill – Pressmeddelande

Svenskt sigill | Biokol.seMotivering:

”Edvard tänker på helhetsgrepp när det gäller hållbarhet. Förutom att vårda djur och mark på ett resurs- och klimatsmart sätt bidrar han även till att binda in stora mängder kol ifrån atmosfären genom sin biokolsproduktion.

Biokolet görs på skogsrester och drivs av solel. Biokolet sprids på åkrarna vilket ger en bättre skörd och vattenhållande förmåga i marken.

Edvard engagerar sig även i forskningsprojekt för en hållbar utveckling. Gården drivs i ett Natura 2000 område och gårdens får bidrar till att beta naturreservaten.”

Vinnaren av Årets klimatbonde utses i september

Årets Klimatbonde presenteras stolt av Svenskt Sigill Klimatcertifierad och är en del av den nationella tävlingen ÅRETS BONDE.